جهان در طول دو دهه آینده شاهد تغییرات عمده در نیازهای بهداشتی مردم خواهد بود، در مناطق در حال توسعه که چهار پنجم جمعیت جهان را شامل می شود. بیماری های غیر واگیر مثل افسردگی و بیماری های قلبی به سرعت جایگزین دشمنان سنتی بشر، مانند بیماری های عفونی و سوء تغذیه می شود و در صدر عوامل ایجادکننده ناتوانی و مرگ های زودرس قرار می گیرد. بر طبق آمارهای منتشره سازمان بهداشت جهانی، حداقل 52 میلیون نفر از مردم جهان در سنین مختلف از بیماری های روانی شدید همچون اسکیزوفرنیا، 150 میلیون نفر از اختلاف خفیف روانی، 120 ملیون نفر از عقب ماندگی ذهنی، 50میلیون نفر از صرع و 30 میلیون نفر از ابتلاء به دمانس رنج می برند. همچنین میزان شیوع سالیانه اختلالات رفتاری و اعتیاد 1/28 درصد جمعیت جهان برآورده شده است که 20 درصد از این افراد، درمان نشده رها شده اند. هرچند که اختلالات روانی مسئول کمی بیش از یک درصد مرگ ها می باشند اما 11 درصد بار کلی بیماری های جهان بر عهده همین عوامل است.
به طوری که بار بیماری های روانی پس از حوادث به طور مشترک با بیماری های قلبی- عروقی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این مهم در زنان به علت با بالای اختلالات افسردگی رتبه اول را به دست آورده است. طبق آمار رسمی کشور در هریک خانوار از 4 خانوار موجود، دست کم یک فرد مبتلا به اختلال روانی یا رفتاری وجود دارد. خانواده ها علاوه بر فشار و استرس بالای ناشی از مشاهده بیماری در یکی از اعضاء مورد علاقه و عزیزشان، در معرض انگ اجتماعی و تبعیضی هستند که بیماری روانی در اجتماع بر روی آنها می گذارد. در اغلب موارد خانواده ها هزینه درمان بیماری روانی را متحمل می شوند و اغلب سهم دولت و سازمان های بیمه گر ناچیز است. لذا پرداختن به بیماری های روانپزشکی از اولویت های نظام سلامت کشور است.
بیمارستان ها به عنوان سرمایه های عظیم ملی، با داشتن تجهیزات و منابع فراوان یکی از پیچیده ترین مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت، از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار هستند و بیماران و همراهان در شرایط حاد و با نگرانی به این مراکز مراجعه نموده و انتظار آن دارند که شاهد برخوردی دلسوزانه و حاکی از احترام و خدماتی کیفی، ایمن و اثربخش را با پرداخت هزینه ای منطقی، دریافت نمایند. از طرفی دیگر تامین رضایت شغلی و رعایت شان و منزلت کارکنان نیز از ضرورت و اولویت خاصی برخوردار است.
جای بسی خوشحالی است که همکاران اداره ارزشیابی وزارت متبوع با آغاز مراحل تدوین استانداردهای اعتبار بخشی ملی با هدف ارتقای کیفیت و ایمنی خدمات ارائه شده در بیمارستان های کشور زمینه های همسویی و هماهنگی هرچه بیشتر را در این عرصه فراهم آورده اند.
در پایان از هیات علمی محترم این مرکز و جناب آقای علیرضا سندگل مدیر داخلی و سرکار خانم اشرف میرشکاری مترون بیمارستان بهاران و سایر همکاران پرتلاش به واسطه زحمات ارزشمندشان تشکر و قدردانی نموده و امید آن دارم که زحمتشان با تامین رضایت و اطمینان خاطر بیماران و همراهان و پرسنل در مراجعه به این مرکز به بار نشیند